4.4.12

Aartappel en spek sop

Dié geurige aartappel en spek sop het my beminde in die verlede voorgesit en is waarskynlik die rede waarom ons teen die einde van die winter nie in ons klere kon pas nie.
Met die koue wat ons onverhoeds betrap het, het ek besluit dit is weer súlke tyd!

1 ui, fyngekap
1 pakkie spek, in stukkies gesny
1 teelepel knoffel
5 aartappels, in kwarte gesny
1 liter hoenderaftreksel
1 koppie melk
1 wiggie feta
Tiemie
Swartpeper
*Feta en melk kan vervang word met room

Braai ui, spek en knoffel tot bruin.  Voeg aartappels en hoenderaftreksel by en laat kook vir ‘n halfuur.  Gooi melk by en laat prut vir ‘n uur terwyl jy gereeld roer.  Druk aartappels fyn en roer deeglik sodat die aartappels nie aan die bodem van die pot vassit nie.  Breek feta in en gooi tiemie en swartpeper by na smaak.  Moenie sout byvoeg nie, die spek en feta maak die sop reeds sout.  Laat sop prut vir ongeveer 2ure. Bedien met tuisgebakte brood (hierdie gaan ek nog poog in die nabye toekoms).

No comments:

Post a Comment